Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

UGT demana un compromís “ferm i continuat” amb la creació d’ocupació davant la possible fusió entre Orange i MasMóvil

ACN Madrid – UGT ha demanat un compromís “ferm, continuat i a llarg termini de constant creació d’ocupació” davant una possible fusió entre els operadors Orange i MasMóvil. El sindicat […]

Agències 08/03/2022

ACN Madrid – UGT ha demanat un compromís “ferm, continuat i a llarg termini de constant creació d’ocupació” davant una possible fusió entre els operadors Orange i MasMóvil. El sindicat considera que una operació d’aquestes característiques ha de posar l’ocupació entre les seves principals prioritats per “ser creïble en termes de valor i aposta de país”. “Qualsevol acord de fusió entre ambdues operadores que no contempli una aposta decidida pel manteniment i l’expansió de plantilles tindrà sobre si un sever problema de reputació social, laboral i econòmica”, afegeix UGT. Orange i MasMóvil han anunciat aquest dimarts que han començat converses per combinar els seus negocis a l’Estat i convertir-se en l’operador més gran de telefonia a Espanya.

Pel sindicat, aquesta operació també ha de servir d’estímul per dur a terme un “profund canvi regulador” en el sector ja que “el procés interminable de consolidació és el resultat d’una regulació sectorial obsoleta, asimètrica i clarament ineficaç”.

D’altra banda, segons UGT, el sector de les telecomunicacions a l’Estat ha perdut quasi la meitat de l’ocupació, concretament un 45%. Així, si al 1993 hi havia 96.400 treballadors, l’any passat n’hi havia 52.571.

El sindicat també aposta pel tancament de la bretxa digital territorial. “La fortalesa de les noves associacions han d’exemplaritzar-se a l’hora de portar la fibra i el 5G a l’Espanya rural i despoblada”, apunta.

L’entitat resultat d’una fusió a parts iguals de les dues companyies tindria una valoració conjunta de 19.600 milions d’euros. En termes de facturació, l’empresa sumaria uns ingressos agregats de 7.500 milions d’euros i el resultat brut d’explotació (ebitda) se situaria en els 2.200 milions d’euros.

Els dos grups confien que l’operació es firmi durant el segon trimestre de 2022 i es doni per finalitzada el segon trimestre de 2023, sempre que s’obtingui el vistiplau de les autoritats reguladores.