Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

UGT demana un acord per prevenir cops de calor a la construcció i aposta per implementar la jornada intensiva

ACN Barcelona.-UGT Fica ha emplaçat la Confederació Catalana de la Construcció a arribar a un acord per evitar els efectes dels cops de calor entre els treballadors del sector i […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-UGT Fica ha emplaçat la Confederació Catalana de la Construcció a arribar a un acord per evitar els efectes dels cops de calor entre els treballadors del sector i que aposti, per exemple, per implantar la jornada intensiva. El sindicat defensa que aquesta modalitat horària és un “excel·lent mecanisme preventiu per salvar vides humanes” en els pics de calor, ara que el canvi climàtic ha provocat un increment constant de la temperatura. UGT ha advertit que els cops de calor són cada cop més freqüents i en un 25% dels casos poden tenir conseqüències mortals. Per això, ha demanat al Govern una reunió urgent de la Mesa de Seguretat i Salut Laboral en la Construcció per abordar aquesta problemàtica.

El sindicat ha recordat que diverses comunitats autònomes han fet ús de la negociació col·lectiva com a mecanisme per evitar aquest perill entre les persones que treballen en el sector de la construcció. “Catalunya sempre ha estat pionera en la modernització de les relacions laborals. És per això que instem la Confederació Catalana de la Construcció a posar-nos a treballar conjuntament per arribar a un acord que ens permeti garantir la salut i seguretat”, han demanat.