Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

UGT defensa reobrir els centres però “en cap cas” en les condicions en què s’ha fet

ACN Barcelona.-UGT ha defensat la tornada a les aules presencial però ha afegit: “En cap cas en aquestes circumstàncies”. Entre d’altres, ha criticat que molts centres no poden garantir el […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-UGT ha defensat la tornada a les aules presencial però ha afegit: “En cap cas en aquestes circumstàncies”. Entre d’altres, ha criticat que molts centres no poden garantir el confort tèrmic i la ventilació i ha considerat que les noves indicacions haurien d’haver arribat abans. El sindicat ha afegit que tota temperatura per sota dels 17 graus a l’aula i els 14 al gimnàs “incompleix la normativa vigent” sobre prevenció de riscos laborals “i pot posar en greu compromís la salut de les persones treballadores i alumnat”. UGT ha expressat el seu malestar i rebuig “per la presa de decisions unilateral” per part del Departament i del conseller, a qui ha acusat d’optar per la “supèrbia i la manca de sentit comú”.

El sindicat s’ha mostrat crític també amb la forma com es faran els cribratges entre el professorat. Aquí també ha considerat que Educació “fa tard” i ha defensat que el segon trimestre hauria d’haver començar amb les proves ja fetes. A més, ha rebutjat que les PCR no les facin personal sanitari.D’altra banda, ha indicat que encara no han arribat a “un nombre molt elevat” de treballadors els ordinadors anunciats per la Conselleria. Per últim, el sindicat ha demanat informació al Departament d’Educació sobre les oposicions i les incidències provocades pel temporal. “L’única resposta que hem rebut és que estaven de vacances. Oposicions convocades, pandèmia i el Departament de vacances?”, s’ha preguntat UGT en un comunicat.

Relacionats