Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

UGT critica que no es compleix la quota del 2% i calcula que 23.900 persones amb discapacitat més tindrien feina

ACN Barcelona.-UGT ha criticat que no es compleix la quota del 2% en empreses a partir de 50 treballadors i ha estimat que si totes les empreses catalanes complissin, 23.900 […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-UGT ha criticat que no es compleix la quota del 2% en empreses a partir de 50 treballadors i ha estimat que si totes les empreses catalanes complissin, 23.900 persones amb discapacitat més tindrien feina. El sindicat ha recordat que aquesta quota està fixada a la Llei general de drets de les persones amb discapacitat. Si es complís aquest requeriment, la taxa d’ocupació del col·lectiu pujaria 12 punts percentuals i arribaria al 43,7%. Segons dades de la inspecció de treball a Catalunya de 2019, a requeriment d’aquesta es va afavorir la contractació de 228 persones amb discapacitat, un 46% menys que el 2018. En canvi, la quantitat invertida en mesures alternatives va ser de 9,8 MEUR, un 32% més que un any abans.

Les dades revelen per a UGT la “clara tendència de les empreses a accedir a mesures alternatives que no pas a contractar a persones amb discapacitat”. Ha afegit que també posen de manifest l’important nombre d’infraccions que encara es donen i ha reclamat reforçar la tasca de la inspecció. El sindicat ha demanat també un foment “més decidit” de l’ocupació efectiva en les empreses ordinàries de treballadors amb discapacitat i no la promoció de mesures alternatives, ja que poden ser un “mecanisme encobert” per a la no contractació d’aquestes persones. D’altra banda, ha alertat que el 66% de la contractació realitzada el 2019 en aquest col·lectiu va ser en Centres Especials de Treball. Sobre això, ha reiterat que hi ha CET que no permeten la transició al mercat ordinari “i treuen profit dels salaris subvencionats per complir merament amb la LISMI”. Per últim, ha lamentat que les repercussions de la crisi de la covid en l’ocupació i la protecció social són “majors entre les persones amb discapacitat” i això sense que s’estigui oferint un recolzament directe des de l’àmbit de protecció.