Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

UGT convoca una vaga parcial als busos de TMB coincidint amb el Mobile World Congress

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – UGT ha convocat aturades parcials als busos de TMB coincidint amb el Mobile World Congress per reclamar el retorn dels 25 milions d’euros que durant 18 anys es van deixar d’abonar als treballadors per un error comptable. Concretament, hi haurà vaga entre dos quarts de nou i dos quarts d’onze del matí, de dos quarts de cinc de la tarda a dos quarts de set del vespre i deu de la nit a la mitjanit entre el 28 de febrer i el 3 de març. El sindicat ha demanat l’adhesió dels altres representants dels treballadors a la convocatòria per reclamar el retorn dels complements i per un nou conveni. L’empresa i els treballadors tenen previst reunir-se pròximament.

Fa uns dies, els treballadors del bus ja van convocar una protesta en què també demanaven la jubilació als 60 anys i la dimissió de la presidenta de TMB, Laia Bonet, dues reivindicacions que per ara no consten. Aleshores, el seguiment va ser del voltant del 30%.

Publicitat

Paral·lelament, el sindicat Semaf també ha convocat una vaga, en aquest cas de nou dies i també coincidint amb la celebració del MWC per reclamar la readmissió d’un maquinista acomiadat i demanar més mesures de seguretat. Durant aquelles jornades, els serveis mínims arribaran fins al 85%. De moment, el seguiment està sent escàs ja que Semaf només té dos dels 23 membres del comitè d’empresa i no té el suport d’altres sindicats.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió