Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

UGT alerta que l’increment de l’IPC afecta especialment les llars amb rendes més baixes

ACN Barcelona.-La UGT ha alertat que l’increment de l’Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya a l’abril, d’un 2%, afecta especialment les llars amb rendes més baixes. L’augment d’aquest […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Barcelona.-La UGT ha alertat que l’increment de l’Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya a l’abril, d’un 2%, afecta especialment les llars amb rendes més baixes. L’augment d’aquest indicador es deu bàsicament a la pujada en el preu dels subministraments de la llar com l’aigua, el gas o l’electricitat i l’encariment dels carburants. Davant aquesta situació, el sindicat reclama un increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins al 60% del salari mitjà per evitar sous per sota del llindar de la pobresa, millorar el poder adquisitiu i activar l’economia del país. Així mateix, demana una distribució de la riquesa “més equitativa”, una fiscalitat que garanteixi la progressivitat i la derogació “immediata” de les reformes laborals de 2010 i 2012.

El sindicat considera aquest aspecte com el “punt de partida” per sortir de la crisi amb salaris i condicions laborals “dignes”. La UGT demana també uns pressupostos “socials”, amb més inversió pública i capaços de fer front a les necessitats i empreses amb més dificultats. En aquest sentit, el sindicat també ha demanat impulsar polítiques de reactivació econòmica que apostin per un model econòmic i productiu “més just, solidari i sostenible”, capaç de generar ocupació de qualitat, amb un nou Pacte Nacional per a la Indústria i un pla de xoc per al turisme. Així mateix, la UGT reclama més inversions en equipaments de salut, educació, serveis socials, dependència, serveis d’ocupació i tot el sector públic en general.Per a articular aquestes demandes, el sindicat proposa l’ús dels fons europeus com a “estímul” per impulsar un canvi en el model productiu. “S’ha de garantir que arribin a la ciutadania, que són generadors d’ocupació de qualitat i que només les empreses que demostrin la seva responsabilitat social hi puguin accedir”, ha conclòs.