Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

UGT alerta que Catalunya necessitaria 300 socorristes més per garantir la màxima seguretat a les platges

ACN Barcelona.-La UGT ha alertat aquest divendres que Catalunya necessitaria 300 socorristes més per garantir la màxima seguretat a les platges. El sindicat, juntament amb la plataforma SOS Socorrisme, han […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Barcelona.-La UGT ha alertat aquest divendres que Catalunya necessitaria 300 socorristes més per garantir la màxima seguretat a les platges. El sindicat, juntament amb la plataforma SOS Socorrisme, han denunciat la situació que viu actualment aquest col·lectiu i considera “del tot inconcebible” que Catalunya regeixi el servei de socorrisme de les seves platges mitjançant una llei de 1972 que preveu uns mínims “evidentment desfasats” i que després cada ajuntament ha de complementar sota el seu criteri. Això provoca, a més, que hi hagi un nombre d’efectius que pot ser molt diferent en funció de cada municipi. Per tot plegat demanen una normativa catalana “actual”, que reguli uns mínims, que incorpori almenys 300 socorristes més i que obligui els ajuntaments a licitar el servei durant quatre mesos.

També alerten que la falta de recursos econòmics destinats pels ajuntaments a aquesta qüestió provoca la “precarització” de les condicions dels treballadors, als quals no se’ls aplica el conveni col·lectiu sectorial.