Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Ucraïna se suma al Mecanisme de Protecció Civil de la UE per rebre ajudes en cas de catàstrofes

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Ucraïna ha passat a formar part del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea, la iniciativa comunitària per donar suport a països afectats per catàstrofes. La incorporació del país s’ha fet oficial a Kíiv, després d’una visita de l’eurocomissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarcic. A banda de l’adhesió d’Ucraïna al mecanisme, Brussel·les també ha anunciat l’enviament de material humanitari per 55 milions d’euros perquè el país es prepari per al pròxim hivern. La quantitat se suma als 145 milions d’euros que la Comissió Europea ja ha destinat aquest any en assistència d’emergència arran de la invasió per part de Rússia.

A través del Mecanisme de Protecció Civil, la Unió Europea ha enviat més de 88.000 tones de material assistencial, menjar i medicines. També s’han fet arribar més de mil generadors, provinents de les reserves energètiques de la Unió. Convertint-se en membre de ple dret, Ucraïna també podrà enviar ajuda a través del mecanisme en cas que un altre país es trobi en crisi.

Publicitat

Des de la seva posada en marxa el 2001, la iniciativa s’ha activat per més de 600 emergències tant dins com fora la UE. A banda dels 27 estats membres, el mecanisme inclou un total de nou països addicionals. Es tracta d’Islàndia, Noruega, Sèrbia, Macedònia del Nord, Montenegro, Turquia, Bòsnia-Hercegovina, Albània, i recentment Ucraïna.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió