Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Ucraïna diu que pateix atacs amb míssils des de Bielorússia

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El ministeri d’Exteriors d’Ucraïna ha assegurat que ha rebut l’atac d’almenys quatre míssils des de la república de Bielorússia. La Unió Europea, en veu del president del Consell, Charles Michel, ha reclamat al règim d’Aleksandr Lukaixenko que “no participi” de les agressions russes. “Teniu l’elecció de no seguir les accions destructives russes. Teniu l’opció de no prendre part en aquesta tragèdia innecessària contra els vostres veïns d’Ucraïna”, ha dit el belga. El govern ucraïnès, però, dona per feta la participació bielorussa en el conflicte, ja sigui amb els míssils o amb el permís a les tropes russes per creuar el país i arribar a Ucraïna per la seva frontera nord.

Mentrestant, el ministeri de Defensa rus diu que els membres de l’exèrcit ucraïnès “eviten” el conflicte i accepten entrar en “corredors per sortir de la zona d’operacions sense armes”.

Publicitat

Un portaveu del ministeri de Defensa rus, Igor Konashenkov, ha dit que tenen instruccions de tractar “amb respecte” els soldats ucraïnesos i que “a la zona d’hostilitats, la resistència és principalment de grups armats nacionalistes”.

En canvi, des del govern d’Ucraïna, reiteren que la guàrdia ucraïnesa, la policia i els responsables de les fronteres estan complint amb el seu deure. “No creieu la propaganda de ‘fake news’ que diu que l’exèrcit ucraïnès es retira”, afirmen des de l’executiu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió