Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Ucraïna decreta l’estat d’emergència al país durant un mes davant l’amenaça russa

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Consell de Seguretat Nacional i Defensa d’Ucraïna ha decretat aquest dimarts a la nit l’estat d’emergència al país a partir del 24 de febrer i durant 30 dies davant l’amenaça d’invasió de Rússia, segons informa l’agència ucraïnesa Ukrinform. El decret aprovat per l’organisme ucraïnès amb el president del país al capdavant, Volodímir Zelenski, estableix, entre d’altres, mesures com la prohibició de manifestacions o l’evacuació de gent de zones perilloses. També es prohibeix produir i difondre informació que pugui “desestabilitzar la situació”. Altres mesures que poden ser implementades “si és necessari” són el toc de queda, un règim especial d’entrades i sortides o “normes especials” per a la difusió d’informació per internet.

El cap del Consell Nacional de Seguretat i Defensa d’Ucraïna, Oleksiy Danilov, avançava la mesura aquest matí. Segons informa l’agència ucraïnesa Ukrinform, aquesta mesura s’imposarà “a tot el territori del país, excepte a les regions de Donetsk i Lugansk”.

Publicitat

Aquestes zones estan parcialment controlades pels rebels prorussos i han rebut el reconeixement de Rússia com a repúbliques independents. En paral·lel, el parlament ucraïnès ha aprovat una llei que permetrà als civils portar armes de foc per defensar-se.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió