Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Ucraïna acusa Rússia “d’impedir l’evacuació humanitària” a Mariúpol i de mantenir 300.000 civils com a “hostatges”

ACN Brussel·les – El ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmytro Kuleba, ha acusat aquest dimarts Rússia “d’impedir l’evacuació humanitària” a la ciutat de Mariúpol. Segons Kuleba, amb aquesta negativa el president rus, […]

Agències 08/03/2022

ACN Brussel·les – El ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmytro Kuleba, ha acusat aquest dimarts Rússia “d’impedir l’evacuació humanitària” a la ciutat de Mariúpol. Segons Kuleba, amb aquesta negativa el president rus, Vladímir Putin, està mantenint 300.000 civils com a “hostatges” a Mariúpol malgrat l’acord per establir un corredor humanitari. En una piulada, Kuleba ha denunciat que no permetre l’evacuació de civils forma part d’una “estratègia deliberada” de “crims de guerra” per part de Rússia. Com a exemple de les conseqüències d’aquesta acció, el titular d’Exteriors ha informat de la mort d’un nen a Mariúpol per deshidratació.

Rússia i Ucraïna han acordat crear diversos corredors humanitaris, un d’ells a Mariúpol, però també a Kíiv, Khàrkiv o Sumi, l’últim que s’ha sumat a la llista. 

Rússia planteja que l’evacuació de civils els porti cap a Bielorússia per després conduir-los a Rússia, cosa que Ucraïna rebutja. El corredor de Sumi, però, anirà fins a la ciutat de Poltava, més al sud del país, segons l’acord entre ambdues parts.