Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Ucraïna acusa a Rússia de genocidi davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU pel seu atac contra el país

ACN Brussel·les – El Tribunal Internacional de Justícia de l’ONU ha iniciat les audiències per la demanda d’Ucraïna contra Rússia. El govern ucraïnès acusa al govern rus d’haver comès un […]

Agències 07/03/2022

ACN Brussel·les – El Tribunal Internacional de Justícia de l’ONU ha iniciat les audiències per la demanda d’Ucraïna contra Rússia. El govern ucraïnès acusa al govern rus d’haver comès un genocidi en el seu atac contra el país. En un comunicat a les xarxes socials, el ministeri de Defensa d’Ucraïna ha anunciat que fan una crida a la Cort de l’ONU perquè insti a la Federació Russa ha aturar “immediatament” les accions militars al territori d’Ucraïna i a garantir que l’exèrcit i les unitats armades sota la influència russa deixin de participar en operacions militars. Tal com ha anunciat el Tribunal, la Federació Russa no ha comparegut a l’audiència convocada aquest dilluns.

El govern ucraïnès denuncia que Rússia viola el dret internacional i la Convenció de 1948 per a la Prevenció i el Càstig del Delicte de Genocidi, un tractat internacional fonamental en l’àmbit de la protecció dels drets humans.

El ministre de Defensa ucraïnès, Dmytro Kuleba, ha expressat en el mateix comunicat que la diplomàcia ucraïnesa “continua lluitant contra els invasors russos en tots els fronts, inclòs el legal”. “La Cort Internacional de Justícia de l’ONU ha d’estar al costat d’Ucraïna i imposar immediatament mesures cautelars”, ha demanat Kuleba.