Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Tusquets avisa que “fer un discurs aïllacionista” i “demonitzant les grans empreses” és “un enorme error”

ACN Barcelona.-L’empresari Carles Tusquets assegura aquest dilluns en un article a ‘La Vanguardia’ que “fer un discurs aïllacionista” i “demonitzant les grans empreses” és “un enorme error” que pot comportar […]

Avatar
Agències 17/06/2019

ACN Barcelona.-L’empresari Carles Tusquets assegura aquest dilluns en un article a ‘La Vanguardia’ que “fer un discurs aïllacionista” i “demonitzant les grans empreses” és “un enorme error” que pot comportar “el debilitament empresarial i l’empobriment econòmic”. Tusquets, que va aconseguir una de les vocalies a la Cambra que es constitueix aquest dilluns però no va assolir, com aspirava, la presidència, descriu Eines de País com la “candidatura aparentment guanyadora” i lamenta “l’escassíssima participació”. A més, considera un “fiasco” el sistema de votació electrònica promogut pel Govern, que creu que “deixa dubtes sobre els resultats”.

Tusquets publica la Tribuna a ‘La Vanguardia’ coincidint amb el dia en què l’independentista Joan Canadell assumeix el càrrec com a president de la Cambra. Segons l’empresari, Eines de País va “mobilitzar correligionaris” amb un “discurs que té poca cosa a veure amb la funció de les cambres de comerç” en part perquè “la respectada i admirada burgesia catalana i el seu empresariat” van “dimitir de la seva responsabilitat de lideratge”. Tusquets assegura que Catalunya té “un excés de microempreses a Espanya, especialment a Catalunya”, i que la Cambra ha d’ajudar “les empreses a créixer”. “Les cambres no poden ser un instrument al servei de les finalitats d’organitzacions polítiques, siguin les que siguin”, afirma Tusquets, que considera que això és “llençar pedres” contra la seva pròpia teulada.