Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Tusk proposarà a Ursula von der Leyen que els Verds entrin també en els nomenaments de càrrecs europeus

ACN Brussel·les.-El president del Consell Europeu, Donald Tusk, traslladarà a Ursula von der Leyen, la candidata proposada pels estats per succeir Juncker, que els Verds entrin en els nomenaments de […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Brussel·les.-El president del Consell Europeu, Donald Tusk, traslladarà a Ursula von der Leyen, la candidata proposada pels estats per succeir Juncker, que els Verds entrin en els nomenaments de càrrecs europeus. Així ho ha afirmat Tusk aquest dijous durant una intervenció al plenari de l’Eurocambra, des d’on s’ha mostrat “convençut” que la presència dels ecologistes en els òrgans de presa de decisió de la UE “beneficiarà a tot Europa”. El polonès ha justificat que encara que no hi hagi cap estat de la UE que tingui un cap d’estat o de govern dels Verds, aquests també mereixen optar a fer-se càrrec d’alguna cartera. “En molts països els Verds simbolitzen la llibertat i l’esperança”, ha apuntat Tusk.

Amb aquest missatge, el president del Consell pretén guanyar suports entre els ecologistes perquè avalin el paquet de repartiment d’alts càrrecs proposat pels estats aquesta mateixa setmana. D’aquí a menys de quinze dies els grups a l’Eurocambra han de votar si donen llum verda o no a la proposta de noms. Per ara, però, els Verds ja s’hi han mostrat contraris pel fet d’haver girat l’esquena al model dels Spitzenkandidaten, pel qual són els candidats proposats durant les eleccions europees els únics que haurien d’optar a presidir la Comissió Europea. L’alemanya Ursula von der Leyen, a diferència de Weber i Timmermans, no era candidata i el seu nom no va sortir com cap dels possibles fins fa dos dies, quan els estats van proposar-la.