Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Turull assegura que l’aprovació dels pressupostos dóna “respiració assistida” a Aragonès per esgotar la legislatura

ACN Barcelona – El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023 dóna “respiració assistida” al president de la Generalitat, […]

Agències 11/03/2023

ACN Barcelona – El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023 dóna “respiració assistida” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per poder esgotar la legislatura. De totes maneres, en una entrevista a El Nacional ha afirmat que li cal “un plantejament” perquè per arribar a un acord amb el PSC “han superat totes les contradiccions que fes falta” però creu que no han fet el mateix amb Junts. També ha remarcat que no saben si “la confiança” d’Aragonès és “un pacte sòlid amb el PSC”. D’altra banda Turull ha garantit que Junts vol actuar judicialment “fins on faci falta” contra l’Operació Catalunya.

El secretari general de Junts ha explicat que els advocats del partit estan estudiant “com pot ser més efectiu” que tinguin “una intervenció judicial i en tots els ordres i en totes les institucions fins on faci falta” per evitar que l’Operació Catalunya “quedi en un no res”. “Tenim clar que nosaltres no ens volem mirar això des de la barrera a veure què passa, sinó que volem tenir un paper actiu”, ha afegit.

D’altra banda, i just l’endemà que el Parlament aprovés els pressupostos per al 2023 amb el suport d’ERC, PSC i comuns, Turull s’ha queixat que “de facto hi hagi un tripartit”, que assegura que “queda molt lluny” dels compromisos d’Aragonès al debat d’investidura. A més, ha lamentat que se’ls rebutgés les seves propostes “troncals” en matèria de fiscalitat i energètica.

Jordi Pujol

En ser preguntat per si s’està intentant restituir l’expresident Jordi Pujol Turull ha remarcat que “de manera natural” s’està “valorant en termes objectius” la seva figura política. De totes maneres ha subratllat que això no implica “justificar el que ell ja va confessar que havia fet”. “Va haver-hi l’episodi dels clarobscurs però crec que ara tothom i el temps li reconeixerà la gran feina que ha fet pel país”, ha dit.