Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Turull afirma que els candidats de Junts a les municipals “no estan en venda” perquè tenen “projecte i ideals”

ACN Vilalba dels Arcs – El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha afirmat que els candidats a les alcaldies de la seva formació estan rebent trucades i […]

Agències 04/03/2023

ACN Vilalba dels Arcs – El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha afirmat que els candidats a les alcaldies de la seva formació estan rebent trucades i visites “d’altres formacions” perquè no es presentin a les seves llistes o bé ho facin a les dels altres patits. “Sempre s’han endut un no rotund perquè els nostres candidats no estan en venda, el nostre motor és la força de les seves conviccions i això ni es ven ni es compra, altres tenen tan poc convenciment del seu propi projecte que han d’anar oferint rotondes, carreteres, càrrecs, gronxadors o altres coses més delicades”, ha dit aquest dissabte durant el Consell Nacional de Junts. També ha retret a ERC que només dialoguin amb els qui “reprimeixen” i els ha demanat “més comprensió i diàleg”.

Turull s’ha mostrat optimista de cara a les pròximes eleccions municipals i ha assegurat que “res i ningú” els doblegarà. “Molts de fora voldrien que parléssim de Junts, que no perdin el temps, nosaltres parlarem de la gent i del que els hi oferiríem”, ha remarcat el secretari general del partit durant la seva intervenció en el Consell Nacional celebrat aquest dissabte. A la vegada, ha explicat que els candidats a les alcaldies estan rebent trucades i visites d’altres partits perquè no concorrin a les seves llistes. “Els hi han ofert de tot i més, moltes vegades al límit d’allò que és èticament i legalment possible”, ha denunciat.

Tot i això, ha subratllat que els alcaldables s’hi ha negat. El líder de Junts també ha assegurat que els propers comicis electorals són “molt importants”, ja que la formació vol ser present arreu del país. “Totes les persones ens ocupen i preocupen, l’Ajuntament és la primera institució de referència; som nosaltres els que ens hem d’espavilar per servir a la gent”, ha dit. Alhora, ha assenyalat que els consistoris són la “base per bastir la independència”. “Un secretari general no ho hauria de dir si mai, però si s’ha de triar entre l’interès del poble i la del partit, sempre s’ha d’escollir el del poble”, ha afegit.

<strong>Retorn a l’estratègia conjunta de les forces independentistes</strong>

En la seva intervenció, el secretari general de Junts també ha demanat a totes les forces independentistes retornar a l’estratègia conjunta per avançar cap a la independència. “Si algú vol continuar dialogant i fent bullir l’olla amb aquells que ens persegueixen i ens espien que ho facin, nosaltres ja els hi hem dit que és un error i que no creiem que sigui la via, que dialoguin si volen, som partits diferents i tenen tota la legitimitat”, ha indicat.

Amb tot, ha lamentat que els republicans dialoguin amb el govern espanyol. “Perquè tanta comprensió i tant diàleg amb aquells que ens reprimeixen i tanta poca comprensió i diàleg amb la gent que ho ha donat tot per Catalunya, no es pot aspirar a construir un estat si no es té sentit i mentalitat d’estat”, ha manifestat. I en aquesta línia, ha considerat que les “agendes personals o les ambicions de partit no poden passar per davant de les ambicions del país”.