Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Trump s’enroca en negar la derrota i Biden diu que és “una vergonya”

ACN Brussel·les.-El president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha dit que la negativa de l’actual president, Donald Trump, a acceptar la victòria demòcrata és “una vergonya”. En la seva […]

Agències 11/11/2020

ACN Brussel·les.-El president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha dit que la negativa de l’actual president, Donald Trump, a acceptar la victòria demòcrata és “una vergonya”. En la seva primera roda de premsa des que es va confirmar la victòria electoral, Biden va assegurar que res impediria la transferència de poders, encara que Trump insisteixi que s’ha produït un “frau” en el recompte. Biden ha anunciat que una de les prioritats del seu executiu serà la reinstauració de l’Obamacare, la reforma sanitària que ampliava la cobertura sanitària, i que va eliminar l’administració de Trump.

En la seva compareixença, Biden ha qualificat l’actitud de Trump de “vergonyosa” per resistir-se a acceptar els resultats i ha traslladat un missatge al republicà: “estic desitjant parlar amb vostè”. A més, ha assegurat que ha parlat amb líders estrangers com Boris Johnson, Emmanuel Macron o Angela Merkel i que “ja s’està iniciant la transició” a la Casa Blanca.El president electe també s’ha referit als bloquejos de l’administració Trump per donar accés a la informació del govern federal a l’equip de transició i ha parlat, sobretot, de les intencions de recuperar l’Obamacare. Per la seva banda, Trump ha piulat que guanyarà la carrera cap a la Casa Blanca malgrat que tots els mitjans han declarat que ja va perdre. Tampoc no accepta la derrota republicana el secretari d’Estat, Mike Pompeo. En una roda de premsa ha estat preguntat per la cooperació amb l’equip de transició de Biden i ha declarat que “hi haurà una transició tranquil·la cap a una segona administració de Trump”.Dilluns, el fiscal general dels Estats Units, William Barr, va autoritzar investigar les denúncies de Trump sobre el suposat frau electoral.