Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Troben expedients amb dades personals d’usuaris de serveis municipals de Reus en un abocador de runa

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha notificat a l’Agència de Protecció de Dades una incidència en la gestió de dades de caràcter personal d’usuaris de serveis municipals, per tal de posar […]

Avatar
Agències 02/11/2020

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha notificat a l’Agència de Protecció de Dades una incidència en la gestió de dades de caràcter personal d’usuaris de serveis municipals, per tal de posar el fet en coneixement de l’autoritat competent en el termini preceptiu, tal com preveu el Reglament General de Protecció de Dades Personals. L’Ajuntament va tenir coneixement a través de l’avís d’un ciutadà de la localització de diversos expedients impresos amb dades d’usuaris de serveis municipals en un abocador de runa. D’urgència, l’Ajuntament va activar els protocols interns per gestionar la incidència en quatre direccions.

D’una banda, s’ha recuperat el control de les dades, que ja tornen a estar en custòdia en dependències municipals. D’altra banda, s’ha iniciat una investigació interna per aclarir l’origen de la incidència i obrir l’expedient corresponent per depurar responsabilitats. A la vegada, s’han pres les mesures necessàries per intensificar i reforçar el protocol de gestió de dades i de custòdia de la documentació municipal, per tal que la preservació de la privacitat estigui garantida i evitar que es tornin a repetir fets com aquests. I, finalment, s’ha notificat la incidència a l’autoritat competent.