Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Trobada telemàtica d’Aragonès amb les investigadores catalanes a l’estació Mars d’Utah

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mantingut aquest divendres a la tarda una trobada telemàtica amb les investigadores catalanes que participaran a la missió Hypatia a l’estació Mars Research Desert Station al desert d’Utah, als Estats Units. En una nota de premsa el Govern explica que el cap de l’executiu català s’ha interessat pels detalls de la missió i ha encoratjat i desitjat sort a les científiques davant d’aquest repte. Pere Aragonès i les investigadores s’han emplaçat a mantenir una trobada presencial quan tornin a Catalunya després de la missió. Aquesta és la primera missió d’un col·lectiu femení i interdisciplinari català per fer recerca en projectes científics i simular com seria una missió tripulada a Mart.

El projecte, que compta amb la participació de nou investigadores catalanes, simularà una missió de 15 dies, del 16 al 29 d’abril, en la qual s’intentarà recrear com serien les sortides extra-vehiculars o crear un protocol de comunicacions amb la Terra des de Mart.

Publicitat

L’executiu destaca que l’objectiu de l’equip català en aquesta missió és doble, fer recerca aeroespacial i convertir-se en referents contemporànies de diferents edats i perfils tot fomentant les vocacions científiques entre les noies.

Les nou científiques catalanes són Mariona Badenas, Carla Conejo, Ariadna Farrés, Laia Ribas, Núria Jar, Neus Sabaté, Cesca Cufí, Anna Bach i Helena Arias.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió