Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Trilla diu que els arguments científics sobre l’ús de mascaretes “no són clars” però que eviten el contagi a tercers

ACN Barcelona.-El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que els arguments científics sobre l’ús de mascaretes “no són clars” però que, en tot cas, eviten el contagi […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que els arguments científics sobre l’ús de mascaretes “no són clars” però que, en tot cas, eviten el contagi a tercers. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que científicament “no té massa sentit” portar-la si estàs a l’aire lliure i no t’apropes a ningú a menys de dos metres. Tot i això, ha apuntat que com que no saps si pots estar contagiat és bo posar-se-la per evitar contagiar ningú i que quan s’entri en una fase de relaxació del confinament “es recomana” el seu ús. D’altra banda, ha alertat que la sortida de la pandèmia del coronavirus serà lenta i que apareixeran nous casos que caldrà “acotar” per evitar un nou “incendi”.

Trilla ha explicat que hi ha comitès tècnics del Ministeri de Sanitat que treballen en com serà la sortida del confinament i ha apuntat que un dels problemes és conèixer l’estimació real de quanta gent ha estat infectada i té anticossos. En tot cas, ha afirmat que no es podrà fer un alliberament de cop “perquè molta gent encara es podrà infectar”. Trilla ha explicat que difícilment es podrà establir quan s’arribarà al pic de contagis perquè si les mesures de confinament han funcionat serà “un pic molt llarg, no una muntanya”. Ha afegit que, en tot cas, el descens serà “gradual” i “probablement lent”. En aquest sentit, ha assegurat que es trigarà “molt de temps” en que els hospitals recuperin la normalitat i que no es podran desmantellar les unitats extraordinàries d’UCI “fins que no passi molt de temps”.