Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Trilla constata que l’exigència de l’OMS de fer moltes proves és una assignatura “clarament pendent”

ACN Barcelona.-El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha constatat que l’exigència de l’OMS de fer moltes proves és una assignatura “clarament pendent” per sortir del confinament. Trilla ha […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha constatat que l’exigència de l’OMS de fer moltes proves és una assignatura “clarament pendent” per sortir del confinament. Trilla ha insistit a Catalunya Ràdio que cal fer més tests per detectar els casos, aïllar-los i també els contactes, per així poder controlar la transmissió. De tota manera, ha opinat que a poc a poc s’està començat a veure que hi ha capacitat de fer més proves. Dels criteris que marca l’OMS per sortir del confinament, l’epidemiòleg ha assenyalat que el que fa referència al treball i a l’escola és “dels pocs que el país té ben orientats”, ja que els centres educatius segueixen tancats i es potencia el teletreball i les mesures de distanciament a la feina.

Trilla ha reconegut que el fet que els països europeus no tinguin un full de ruta comú és “una de les mancances” d’aquesta crisi. Una estratègia comuna hagués estat “de gran ajuda”, ha dit. Pel que fa al document elaborat per l’OMS, amb sis criteris per sortir del confinament, ha constatat que el del treball i l’escola és dels pocs que ja estan ben orientats. La resta fan referència a la necessitat de fer més proves per aïllar casos i controlar la transmissió, minimitzar el risc en hospitals i residències, i la detecció de casos que venen de fora. L’última condició és la de la conscienciació de la població, que, segons Trilla, és el més important.”Ara falta que els estats aconsegueixin posar tot això en pràctica de forma operativa”, ha conclòs.Trilla també ha reconegut que cal recuperar l’estructura de vigilància de la salut pública, la transmissió i la qualitat de les dades, ara en segon terme per atendre la pandèmia. Només així es podrà comprovar quins efectes tenen les mesures de desescalament.