Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Trias encapçala la cursa electoral a l’alcaldia de Barcelona segons una enquesta d”El Nacional’

ACN Barcelona – Xavier Trias encapçala la cursa electoral a l’alcaldia de Barcelona quan falten quatre mesos per als comicis, segons una enquesta de la firma Feedback per a la […]

Agències 27/01/2023

ACN Barcelona – Xavier Trias encapçala la cursa electoral a l’alcaldia de Barcelona quan falten quatre mesos per als comicis, segons una enquesta de la firma Feedback per a la publicació digital ‘El Nacional’. Segons la consulta, Trias se situa en primera posició per davant del segon millor posicionat, el candidat del PSC, Jaume Collboni. El socialista, que ha abandonat el govern de coalició amb Ada Colau per dedicar-se en exclusiva als comicis, supera l’actual alcaldessa, que queda en tercera posició, i al candidat d’ERC, Ernest Maragall, que ocupa la quarta plaça. L’enquesta es basa en una mostra de 600 entrevistes telefòniques efectuades aquesta mateix setmana, entre el passat dilluns 23 de gener i aquest dijous 26 de gener.

Segons l’enquesta de Feedback Junts per Catalunya aconseguiria el 23% dels vots, que li donarien dret a entre 11 i 12 escons (pels 5 dels últims comicis). El PSC, amb el 19%, n’assoliria de 9 a 10 (8 ara fa 4 anys), mentre que Barcelona en Comú, amb prop del 17%, en tindria de 8 a 9 (en lloc dels 10 del 2019).

Per darrere, l’ERC d’Ernest Maragall, guanyadora de les eleccions del 2019 amb 10 escons, fregaria el 16% dels vots i n’obtindria entre 7 i 8. A molta distància, el PP igualaria els 2 escons de fa 4 anys. Vox i la CUP presenten una forquilla d’entre cap i 2 escons.

Així, malgrat aconseguir un 4% més de vots que la segona força -sempre segons l’enquesta-, Trias no podria governar en solitari i hauria de buscar socis per defensar l’alcaldia. L’aritmètica que aporta l’estudi permetria, però, altres opcions de govern.