Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Trias creu que van “bé” per guanyar les eleccions però demana un partit “fort” que “no faci segons quines ximpleries”

ACN Girona – El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que l’enquesta d”El Nacional’ demostra que van “bé” per guanyar les eleccions però demana un […]

Agències 28/01/2023

ACN Girona – El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que l’enquesta d”El Nacional’ demostra que van “bé” per guanyar les eleccions però demana un partit “fort i consistent” que “no faci segons quines ximpleries”. En un diàleg amb la cap de llista per Girona, Gemma Geis, durant la 3a Convenció Municipalista, Trias ha defensat que és el moment de sumar i que tothom “doni un cop de mà”: “Hem de ser pal de paller, que s’hi agrupi molta gent”. L’alcaldable ha lamentat que “hi hagut moment durant els quals no s’han fet les coses ben fetes” i que això ha generat “una sensació trista i lamentable” que cal deixar enrere. Geis ha afirmat que, durant el darrer mandat, la ciutat ha “trobat a faltar” el lideratge de Barcelona.

“Estem fent un tomb importantíssim”, ha dit Trias que creu que els resultats de l’enquesta avalen que Junts va per bon camí per guanyar les eleccions municipals a Barcelona. Tot i això, ha assegurat que la recepta de l’èxit passa per un partit “fort”: “Les eleccions es guanyen si aconsegueixes que la gent t’estimi, això és bàsic. Però també es necessita una altra cosa molt important, que el partit vagi endavant i sigui fort”.

En aquest sentit, l’alcaldable ha lamentat que “malauradament” hi ha hagut moments durant els quals “no s’han fet les coses ben fetes”: “Això ha generat una sensació trista i lamentable i també situacions tristes i lamentables”. Per aquest motiu, insta a sumar esforços per ser un partit aglutinador, “consistent” i que “no faci segons quines ximpleries”.

Trias ha defensat que JxCat ha de ser “pal de paller” per “agrupar molta gent”: “Gent diferent, que a vegades ens agraden més i d’altres menys, però això passa fins i tot a les famílies”. El cap de llista insta a tancar files i a ajuntar esforços per continuar transitant el camí que, defensa, els ha de portar a recuperar l’alcaldia de Barcelona després de les municipals.

Durant el diàleg amb Geis, també ha carregat contra la gestió d’Ada Colau i l’ha acusada de ser la responsable del “desgavell” que és actualment Barcelona. Segons Trias, el problema principal és no ser “ni carn ni peix”. “Com vols tenir una ciutat més segura quan no creus en la policia”, s’ha preguntat el cap de llista.

En la mateixa línia que Trias, la cap de llista per Girona ha afirmat que la ciutat ha trobat a faltar el lideratge de Barcelona durant el darrer mandat. Geis ha defensat el model de Junts per a Girona, que s’ha desenvolupat de la mà de Marta Madrenas, tot i que defensa no caure en l’autocomplaença i afrontar els reptes que vindran durant el pròxim mandat, sobretot relacionats amb la inflació i amb la crisi econòmica.