Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Trias avisa al sector del taxi que el PSC de Collboni és responsable del “desastre” de la mobilitat a Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El candidat per Barcelona Xavier Trias ha avisat al sector del taxi que el PSC de Jaume Collboni és responsable del “desastre” de la mobilitat a Barcelona, ja que aquesta regidoria l’ocupen els socialistes. “Deuen estar entusiasmats amb la gestió del senyor Collboni”, ha dit irònicament en una roda de premsa per presentar les 80 primeres propostes que impulsarà els 80 primers dies de mandat si és alcalde. Entre elles, destaca un pla de xoc per promoure habitatge en solars d’equipaments. Les polítiques de Trias en aquest àmbit impliquen més construcció i aquest dijous ha concretat que s’haurien de fer més pisos al 22@, entre la Sagrera, Glòries i l’Estació de França, així com a la zona de l’antiga fàbrica Mercerdes-Benz, a Sant Andreu.

A més, posaran en marxa el pla de recuperació d’interiors d’illa a l’Eixample. Ara bé, no han volgut posar “xifres” com ha fet el PSC per “evitar subhastes”. “Primer cal saber la situació financera de l’Ajuntament. Hem de ser molt prudents”, ha dit Jordi Martí, número 3 de Trias.

Publicitat

<strong>Neteja i salari mínim</strong>

Una de les primeres coses que també farà Trias si entra al consistori barceloní, serà convocar a una reunió urgent a les empreses contractistes que porten la neteja de la ciutat per exigir que presentin un pla per millorar aquest servei. “Exigirem que Barcelona estigui neta, i llavors ja parlarem de quin cost té això”, ha avançat.

D’altra banda, aturarà tots els eixos verds planificats per l’alcaldessa Ada Colau que no hagin començat les obres i retiraran “tots els elements innecessaris de l’urbanisme tàctic que enlletgeixen l’espai públic”.

La candidatura de Trias també vol recuperar el “salari mínim de ciutat” i exigir al govern espanyol que el reconegui. Tot i que no ha concretat una xifra, la seva número 2, Neus Munté, ha indicat que hauria d’estar per sobre del salari mínim interprofessional perquè “el cost de vida és més elevat” i s’hauria de “consensuar” entre els actors implicats.

Amb propostes com aquestes, Trias pretén “fugir del populisme” i “les improvisacions” per recuperar “la feina ben feta” amb “fites concretes que es puguin avaluar”.

<strong>Dinar postcampanya amb Colau</strong>

Malgrat reiterar que l’alcaldessa ha dit “inexactituds” en aquesta campanya, Trias espera mantenir una “bona relació personal” amb Colau després de les eleccions i que puguin fer un altre dinar com el d’abans de la campanya. “En una campanya electoral ens diem coses que ens molesten (…) però hem de ser capaços de relativitzar-les”, ha remarcat.

<strong>Dia de reflexió</strong>

Preguntat pels periodistes sobre els seus plans el dia de reflexió, Trias ha contestat: “Si ja m’heu fotut enlaire tot el matí!”. Tanmateix, el candidat espera poder dinar i passar la resta del dia amb la família.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió