Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Trias arriba a un acord amb la plataforma ciutadana ‘MÉSXBCN’ per incorporar les seves propostes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La candidatura Trias per Barcelona ha arribat a un acord per fer seves bona part de les mesures de la plataforma ciutadana ‘MÉSXBCN’ de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. L’organització cívica va presentar al novembre un document amb 50 mesures “estratègiques” per Barcelona, de les quals 48 s’han acceptat -una dotzena amb esmenes-. L’alcaldable ha valorat positivament l’acord perquè “reforça l’aposta per la transversalitat” de la candidatura. Per la seva banda, el portaveu de ‘MÉSXBCN’, Lluis Tusell, ha destacat que així es reforça una proposta electoral “que defensa clarament un canvi a Barcelona” i es fa “aprofitant el coneixement i l’experiència de la societat civil, escoltant i incorporant les seves propostes”.

Al mes de març, la plataforma va anunciar que renunciava a presentar-se a les eleccions municipals, per tal de no fragmentar el vot entre les formacions que proposen un canvi en l’actual model de governança de la ciutat. Des de llavors, ‘MÉSXBCN’ i Trias per Barcelona van iniciar una sèrie de converses que han culminat amb aquest acord.

Publicitat

Entre les mesures acordades, hi ha la d’incentivar el mercat de lloguer sostenible amb un programa de bonificacions que facilitin que els propietaris posin més pisos al mercat i a preus inferiors, així com facilitar la transformació de pisos turístics en habitatge social. Sobre turisme, es contempla modificar l’actual PEUAT de la mà del sector i “flexibilitzar” la taxa turística per establir el preu en funció de l’època de l’any. <br />
 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió