Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Tres professors d’un institut del Prat denuncien el director per pràctiques autoritàries

ACN El Prat de Llobregat.-L’institut d’FP Les Salines del Part de Llobregat viu moments convulsos i tres professors han denunciat pràctiques autoritàries per part del director, segons ha avançat la […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN El Prat de Llobregat.-L’institut d’FP Les Salines del Part de Llobregat viu moments convulsos i tres professors han denunciat pràctiques autoritàries per part del director, segons ha avançat la Cadena SER. Els fets es remunten al 2018, poc després que la nova direcció prengués el control d’un centre que havia passat anys “difícils” pel que fa a la gestió. De fet, va ser el propi Departament qui va donar la consigna que calia posar “ordre” i canviar “dinàmiques” negatives. La directora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Elena Ferreiro, explica a l’ACN que aquests canvis van acabar provocant friccions en l’equip i, un cop analitzada la situació, es proposa ara implementar una formació interna per rebaixar la tensió i recuperar el bon ambient de treball.

Les Salines era un institut d’ESO i FP que va passar a ser exclusivament de Formació Professional i això va implicar alguns canvis interns a nivell organitzatiu. L’anterior direcció va renunciar a l’encàrrec i el Departament va optar per rellevar-la i situar al capdavant del centre l’actual director.El seu aterratge va provocar friccions en la resta de l’equip, segons reconeix el propi Departament d’Educació. “La consigna era posar ordre en les dinàmiques que s’arrossegaven i el tarannà del nou director és el de director director”, explica la directora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat.En aquest context, l’any 2018 hi ha tres professors que denuncien el nou director per actituds “autoritàries i discriminatòries” cap a la resta de companys. Es tracta de dos docents de l’àrea d’ensenyaments agraris i un de l’àrea d’activitat física i esportiva. La denúncia es vehicula a través de Funció Pública, que va ordenar una avaluació dels riscos psicosocials del centre.La primera resolució estableix que el director s’havia de sotmetre a un pla de formació per millorar les seves habilitats de lideratge i en una segona fase, que es vol implementar en aquest moment, la formació s’estendrà a tot l’equip docent per “generar un clima de confiança”, ha detallat Ferreiro.La directora dels Serveis Territorials explica que l’existència de “tensions” als equips és un fet “habitual” i admet que davant l’existència de denúncies el clima de confiança es va acabar “trencant”. L’objectiu del Departament en aquest sentit és ara “reforçar els equips i incidir en la bona entesa” del grup.A banda de les tres denúncies inicials, el març del 2020 va arribar una quarta denúncia per un error en la gestió d’un complement salarial d’una altra treballadora, que ja va quedar resolt, segons han informat els Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat.L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha mostrat la seva “preocupació” pels fets que es denuncien i espera que el Departament prengui les mesures mes adequades per tal de revertir la situació.