Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Tres professionals de les arts escèniques es fan càrrec de la programació de LaTemporada Lleida

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha encarregat a tres professionals la confecció i configuració de la programació d’arts escèniques de LaTemporada Lleida 2021-2022. Lara Díez Quintanilla, actriu, dramaturga i directora; Amàlia […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha encarregat a tres professionals la confecció i configuració de la programació d’arts escèniques de LaTemporada Lleida 2021-2022. Lara Díez Quintanilla, actriu, dramaturga i directora; Amàlia Atmetlló, de la companyia de comediants La Baldufa, i Marc Cartanyà, actor i un dels impulsors de la companyia Íntims Produccions, integren la comissió que ja treballa en la nova temporada. Aquest és el primer pas cap a un nou model de programació col·legiada i participativa que vol implementar la regidoria de Ciutat i Cultura per a la pròxima temporada en què la direcció artística va més enllà d’un encàrrec unipersonal amb l’objectiu de programar des de diferents mirades i estils, anant cap a un model més obert i dinàmic.

Aquestes tres persones conformen la comissió programadora que ja treballa en la programació artística del programa d’arts escèniques de Lleida. Segons la Paeria, l’objectiu de l’encàrrec a aquest equip és programar els espectacles per al període que va de setembre a desembre del 2021 per als teatres i cicles que es desenvolupen des de la regidoria de Cultura, així com també el període de gener a juliol del 2022.Els requisits que s’han tingut en compte des de l’Ajuntament de Lleida a l’hora de conformar aquesta comissió han estat la trajectòria professional en l’àmbit de les arts escèniques de Lleida, que estiguin en actiu i vinculats a la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques. Les seves funcions són dissenyar una proposta de programació i consensuar-la amb la direcció de l’àrea de cultura de la Paeria, acompanyar i assistir en el bon desenvolupament de la programació i les activitats vinculades, fer seguiment i avaluar les dinàmiques de la programació i de les activitats i participar en tot allò que faci referencia als continguts artístics i a les activitats paral·leles. El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha explicat que amb aquesta comissió programadora “s’inicia un camí innovador, després d’un procés d’anàlisi de diferents models i de treballar amb l’assessorament de professionals de prestigi en l’àmbit de les arts escèniques”. A partir d’aquesta primera experiència, es pretenen “establir les condicions per estendre el format en el temps a través d’un procés obert que permeti valorar diferents projectes”. “Volem diferenciar les tasques gerencials i de coordinació de les artístiques per aconseguir el millor resultat en cada àmbit”, ha assenyalat Rutllant. Convocatòria per a la concessió d’ajuts a projectes d’entitats culturals sense ànim de lucreD’altra banda, la Comissió Informativa per les polítiques de Gestió Cultural i de Joventut celebrada dilluns va presentar diferents convocatòries per a la concessió d’ajuts, beques i subvencions. Pel que fa al Servei de Cultura, es va proposar l’aprovació de la convocatòria per a la concessió d’ajuts a projectes d’entitats culturals sense ànim de lucre amb un import de 53.600 euros. També es va presentar la proposta per aprovar la convocatòria Beques Art i Natura a la creació 2021. Es tracta de dues beques de 4.000 euros cadascuna, més 7.700 euros en despeses manutenció, allotjament i espai de treballs que rebran les persones que resultin guanyadores de les beques al Centre d’Art i Natura de Farrera. En l’àmbit de Joventut, una primera proposta relativa a la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a projectes adreçats a consolidar el teixit associatiu juvenil i, una segona, d’aprovació de la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a impulsar cooperatives de treball integrades per joves.