Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Tres membres del COMB demanen la suspensió immediata de la convocatòria d’eleccions, fixades pel 22 de setembre

ACN Barcelona.-Tres membres del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) han impugnat la convocatòria d’eleccions per renovar els membres de l’Assemblea de Compromissaris i de la Junta de Govern. […]

Avatar
Agències 26/07/2021

ACN Barcelona.-Tres membres del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) han impugnat la convocatòria d’eleccions per renovar els membres de l’Assemblea de Compromissaris i de la Junta de Govern. Les eleccions estan fixades per al 22 de setembre, segons es va acordar per part de la Junta de Govern el 29 de juny passat. Davant d’això, tres col·legiats que asseguren que volen formar una candidatura han presentat un recurs i demanen ara la suspensió immediata de les eleccions. Segons el recurs al qual ha tingut accés l’ACN, es tracta d’una anticipació electoral -apunten que les eleccions s’havien de celebrar a principis de 2022- i al·leguen que l’avançament és “immotivat, inoportú i improcedent”.

Per als tres col·legiats que impugnen la convocatòria és improcedent fixar un calendari segons el qual la presentació de candidatures finalitza el 29 de juliol, entre altres, per “la pròpia idiosincràsia del mes d’agost”. L’avançament, diuen, “impedeix” que en el context actual, a les portes d’agost i en plena cinquena onada, es puguin constituir les candidatures “amb les mínimes condicions que requereix un procés d’aquesta naturalesa amb plenes garanties”. A més, asseguren que els actuals estatuts col·legials no contemplen la possibilitat d’una avançament electoral ‘per se’. “Aquesta petició de suspensió es fonamenta en la concurrència d’un greu i evident perjudici per a l’interès públic i de tercers en el cas de la no suspensió immediata de l’avançament electoral”, conclouen.Per tot plegat, sol·liciten que s’estimi el recurs i es declari nul l’acord del 29 de juny passat però també demanen que, mentre no es resolgui, se suspengui cautelarment i de forma immediata la convocatòria electoral.Més de 37.000 facultatius estan cridats a participar en aquestes eleccions.