Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Tres magistrades opten al deganat dels jutjats de Barcelona en les eleccions de dilluns vinent

ACN Barcelona.-El proper dilluns 14 de juny se celebren les eleccions al deganat dels jutjats de Barcelona ciutat. Aquesta convocatòria es dona un cop vençut el mandat de l’actual degana, […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-El proper dilluns 14 de juny se celebren les eleccions al deganat dels jutjats de Barcelona ciutat. Aquesta convocatòria es dona un cop vençut el mandat de l’actual degana, Mercè Caso, que va ser re escollida l’abril de 2017 per un mandat de 4 anys. A les eleccions al deganat s’hi han presentat tres candidates: les magistrades Eva Atarés, titular del jutjat de primera instància 51, Cristina Ferrando, del jutjat d’instrucció 14 i Maria Antònia Coscollola, titular del jutjat d’instrucció 24. En aquestes eleccions estan cridats a votar tots els magistrats titulars d’òrgans unipersonals de la ciutat de Barcelona, així com jutges d’adscripció territorial que estiguin en funcions de substitució.

El cens total dels magistrats amb dret a vot és de 187 i per tal de poder començar la votació cal un quòrum de constitució de la meitat més un, és a dir, 95 votants. Per tal d’obtenir la victòria en primera volta, cal aconseguir els vots de les 3/5 parts dels participants (57 vots com a mínim). Si no s’aconsegueix el resultat, s’hauria de fer una segona volta on guanyaria qui obtingui més vots. En cas d’empat guanyaria la candidata més antiga a l’escalafó.Eva Maria Atarés García, magistrada del jutjat de primera instància número 51, va ingressar a la carrera judicial l’any 1998 i el primer destí fou el jutjat únic de La Almunia de Doña Godina (Saragossa) i dos anys després va passar al de primera Instància i instrucció 3 de Tudela (Navarra). El 2001 va ascendir a magistrada i es va traslladar a Catalunya, on va estar destinada al jutjat de primera instància i instrucció 6 de Granollers (2001-2003) i després al número 3 de Santa Coloma de Gramenet (2003-2005). L’any 2006 va prendre possessió en el jutjat de primera instància 57 de Barcelona, i des de novembre de 2018 és la titular del jutjat de primera instància 51. Va ser delegada de la jurisdicció civil entre el 2015 i 2018. Pertany a l’Associació Judicial Francisco de Vitoria (AJFV) i entre el 2011 i 2017 en va ser la portaveu territorial a Catalunya.Cristina Ferrando Montalvá, magistrada del jutjat d’instrucció número 14, va ingressar a la carrera judicial l’any 1998 i sempre ha exercit a Catalunya, primer en els jutjats del Prat de Llobregat i després, des de l’any 2005, al jutjat d’instrucció número 14 de Barcelona. Des que va ingressar a la carrera judicial ha compaginat la tasca de jutgessa amb l’exercici de diverses tasques governatives. Va assumir el deganat del Prat i posteriorment, com a membre electe, va formar part de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya durant dos mandats, sota les presidència de Maria Eugènia Alegret i Miguel Ángel Gimeno. A més, des de la seva creació, ha assumit les funcions d’Assessora Confidencial designada per a Catalunya pel Consell General del Poder Judicial en matèria d’assetjament en l’àmbit judicial, i també el de delegada d’Igualtat del mateix òrgan a Catalunya.Maria Antònia Coscollola Feixa, magistrada del jutjat d’instrucció número 24, va ingressar a la carrera judicial fa 23 anys i les seves destinacions han estat el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Cerdanyola del Vallès, el jutjat penal número 3 de Barcelona, el penal 25 de Barcelona, el jutjat de violència sobre la dona número 4 de Barcelona i la destinació actual al jutjat d’instrucció 24. Durant el període dels anys 2010 a 2015 va ser membre electe, com a no associada, de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formant part de la seva Comissió Permanent en els tres primers anys.