Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Tres edificis de fusta i un de metall sumaran 151 habitatges de lloguer social a Barcelona

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha resolt la licitació de projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha resolt la licitació de projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social al districte de Sant Martí. Aquests edificis permetran ampliar el parc públic d’habitatge en 151 habitatges on podran viure 350 persones. Les propostes comparteixen, en el seu procés constructiu, la reducció de l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials amb què es construiran els futurs edificis. Tres de les quatre propostes amb major puntuació per cadascuna de les promocions proposen l’ús de fusta CLT, és a dir, fusta contralaminada creuada, i la quarta es farà amb mòduls metàl·lics.

Els edificis s’hauran de fer amb una gestió eficient dels materials a través d’elements reciclats i reciclables, i els elements estructurals s’hauran de fer en un taller.Les quatre promocions d’habitatge industrialitzat d’aquesta licitació trigaran, des del moment en què es va licitar el concurs, una durada mitjana de 31,5 mesos. La tramitació administrativa i la inversió municipal prevista és d’uns 20 milions d’euros. Es construiran 42 habitatges al número 477 del carrer Pallars, 45 pisos al número 180 del carrer Marroc, 24 habitatges al número 22 del carrer Binèfar i 40 pisos al Passatge d’Arriassena.