Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Tres detinguts i una cinquantena d’investigats a Reus per promoure baralles il·legals de galls

|

- Publicitat -

ACN Reus – La unitat de Medi Ambient de Tarragona dels Mossos d’Esquadra ha detingut tres persones a Reus i n’investiga 54 més en un dispositiu contra les baralles il·legals de galls. Els arrestats són tres homes, de 27, 45 i 59 anys, acusats de nou delictes de maltractament d’animal domèstic. Són els tres organitzadors de la baralla de galls que els agents van interceptar mentre es produïa en un magatzem d’una finca rústica amb una setantena d’espectadors. Dotze eren menors d’edat. Quaranta d’aquestes persones detingudes i investigades tenen antecedents policials. També es va comissar 35 galls, armes blanques, una escopeta d’aire comprimit i cinc mil euros, així com substàncies per alterar i enfortir els animals.

Segons la investigació dels Mossos, en una finca rústica de Reus es feien les baralles de galls, i un cop recopilats suficients indicis es va desplegar el dispositiu agents regionals de Recursos Operatius (ARRO) i de Mitjans Aeris (ACMA). Com era una parcel·la amb una casa es va sol·licitar autoritzar judicial per a l’entrada i l’escorcoll, que es va fer l’1 d’abril. En un magatzem de la finca van comprovar que s’hi feia una baralla il·legal de galls. Hi havia un quadrilàter envoltat de dues altures de grades amb una setantena d’assistents. A l’exterior s’havia habilitat una barra on servien menjar i begudes.

Publicitat

Dels 35 galls trobats a la finca de Reus, un estava mort i vuit presentaven ferides compatibles amb les baralles. Els animals s’han posat a disposició de les autoritats competents. Les baralles de galls estan prohibides a Catalunya des de 1988. Els 54 investigats han sigut denunciats penalment per delictes de maltractament animal domèstic. Els arrestats van declarar en seu policial el mateix dia i han de comparèixer davant de l’autoritat judicial quan siguin requerits.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió