Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Tres de cada quatre grans distribuïdors creuen que les vendes s’estancaran o es reduiran el 2021

ACN Barcelona.-Tres de cada quatre grans distribuïdors de l’Estat creuen que les vendes s’estancaran o es reduiran el 2021, un any en què preveuen que la covid-19 ja estigui controlada. […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-Tres de cada quatre grans distribuïdors de l’Estat creuen que les vendes s’estancaran o es reduiran el 2021, un any en què preveuen que la covid-19 ja estigui controlada. Segons un informe publicat aquest dimecres per l’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), la meitat de les empreses pronostica un estancament dels ingressos, mentre que un 26% creu que el sector pot experimentar un decreixement. De fet, un 30% dels grans distribuïdors confia a repetir la xifra de negoci d’aquest any, mentre que un 43,5% espera créixer per sota el 5%. Segons dades recollides per la patronal, el sector de la gran distribució ha incrementat un 6,8% les seves vendes fins al mes d’octubre, un creixement que es considera “inaudit”.

Per la gerent de l’àrea d’estratègia comercial i màrqueting d’AECOC, Rosario Pedroza, el fort increment d’aquest any es deu precisament a la pandèmia. “La crisi ha provocat que la quota de mercat de bars i restaurants es quedés a casa”, explica. “El control de la situació farà que situacions anòmales es vagin normalitzant i, per tant, la xifra de negoci del gran consum també tendirà a estabilitzar-se”, afegeix.Pel que fa als fabricants, la seva visió és més optimista. Segons l’enquesta d’AECOC, una de cada set companyies té previst créixer el 2021. D’aquestes, un 23,8% espera créixer entre un 4% i un 5%, mentre que un 21,3% preveu incrementar la seva facturació entre un 6% i un 10%. Un de cada deu fabricants pronostica creixements per sobre el 10%, mentre un 21,2% creu que el seu volum de vendes augmentarà entre un 1% i un 3%.L’informe d’AECOC, titulat ‘La visió de les empreses de gran consum’ recull l’opinió de 23 grans distribuïdors –amb una quota de mercat superior al 70%- i 80 fabricants.