Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Tres anys i mig de presó per un manifestant que va tallar la Ronda de Dalt durant la vaga general del 2017

ACN Barcelona.-L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un any i a tres anys i mig de presó per desordres públics greus a dos manifestants que van tallar la Ronda de […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un any i a tres anys i mig de presó per desordres públics greus a dos manifestants que van tallar la Ronda de Dalt durant la vaga general del 8 de novembre del 2017, convocada contra l’aplicació de l’article 155. Els condemnats haurien intimidat i amenaçat alguns conductors atrapats en el monumental embús. El tribunal els ha absolt de delictes contra el trànsit, i també ha absolt de tots els delictes a dos activistes més. El fiscal demanava 5 anys de presó per a un dels acusats i 3 anys de presó per a la resta.

Segons considera provat la sentència, els dos condemnats van acudir a una convocatòria, no comunicada a les autoritats, de les 7 del matí feta pels CDR de Nou Barris i Sant Andreu al Metro de Trinitat Vella. Juntament amb més d’un centenar de persones es van manifestar, en una convocatòria no comunicada, per diversos carrers fins arribar a la sortida número 2 de la Ronda de Dalt, via que van acabar tallant en els dos sentits fins les 11 del matí. El tall va provocar cues de prop de 15 quilòmetres, i va afectar uns 4.000 turismes i 750 camions.Els dos homes van mantenir “enfrontaments verbals i amb gestos” i “actituds amenaçadores” amb els conductors dels vehicles aturats, cosa que va crear “nombroses situacions de conflicte”. De fet, Moisés F.D. va arribar a colpejar un conductor, que el va denunciar i segueix un procediment judicial paral·lel. Els manifestants van sacsejar diversos vehicles.Els Mossos d’Esquadra van intentar que els manifestants obrissin el pas a la circulació, però aquests s’hi van negar. Després de negociar amb Francisco José G.R., que “es va comportar en tot moment com a responsable del piquet”, els Mossos van poder obrir un carril de circulació en alguns moments, fins que els manifestants van decidir marxar voluntàriament.Per tot això, condemna Moisés F.D. a un any de presó per desordres greus. Francisco José G.R. va ser condemnat el setembre del 2017 a tres mesos de presó per desordres públics i per això li apliquen l’agreujant de reincidència, i la pena puja fins als tres anys i mig. Els altres dos encausats queden absolts. La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Relacionats