Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Tremosa inaugura el curs acadèmic destacant els “grans esforços” de les universitats per adaptar-se

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha inaugurat aquest dimecres el curs acadèmic 2020-2021 destacant els “grans esforços” de les universitats per adaptar-se en plena pandèmia. “Penso que […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha inaugurat aquest dimecres el curs acadèmic 2020-2021 destacant els “grans esforços” de les universitats per adaptar-se en plena pandèmia. “Penso que s’afronta molt bé l’organització del curs, s’ha fet un gran esforç i això s’ha de destacar”, ha dit des de la UPC, que enguany celebra el seu 50è aniversari. Davant d’un curs “diferent” Tremosa ha demanat “seguir treballant malgrat tot” i ha assegurat que serà “especialment sensible” a les necessitats de les universitats per garantir-ne un funcionament normal.

Durant el seu discurs, el conseller també ha fet una crida perquè “les urgències socials i econòmiques i les turbulències polítiques” no deixin de banda el món universitari. “Un país no pot avançar si descuida la universitat i l’excel·lència”, ha indicat. El conseller ha intervingut al final de l’acte, al qual ha arribat tard perquè venia d’un Consell Executiu de Govern extraordinari. Per això, a l’inici del seu parlament, ha volgut fer referència a la inhabilitació de Quim Torra com a president i ha assegurat que és un “acte desproporcionat” i la sentència del Suprem un “precedent inquietant de cara el futur”.Tremosa també ha dit que estava previst portar la llei de la ciència a acord de govern en dues setmanes però que “no podrà veure la llum en aquesta legislatura”. L’acte ha comptat, entre altres, amb la presència del secretari d’Universitats, Xavier Grau, la directora general d’Universitats, Victòria Girona, o rectors dels centres catalans.