Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Tremosa avança que la setmana que ve hi haurà ajudes per arribar al 100% de la restauració que ho demani

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha avançat que la setmana que ve es posarà en marxa una convocatòria d’ajudes que intentarà arribarà “al 100%” de bars i […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha avançat que la setmana que ve es posarà en marxa una convocatòria d’ajudes que intentarà arribarà “al 100%” de bars i restaurants que ho demanin. En el marc de la sessió de control del ple del Parlament, el conseller ha afegit que es tracta d’una convocatòria universal que no quedarà tancada. Tremosa també ha admès el “col·lapse” amb els ajudes als autònoms però ha considerat que almenys el Govern ha fet un esforç i ho ha contraposat amb l’actitud del govern espanyol que, segons ha dit, “podria haver fet més”. Per la seva banda, el diputat de Cs José María Cano ha acusat Tremosa d’haver permès la “humiliació” als autònoms i ha definit el model d’ajudes com un “concurs de televisió”.

Tremosa ha reivindicat que en només 28 dies ja s’estan pagant els imports de la primera línia d’ajuts a empreses que el Consell Executiu va aprovar el 20 d’octubre. Segons ha concretat, a data d’avui ja s’han resolt gairebé 2.500 expedients i ha afegit que això a la Generalitat “no havia passat mai”. En aquest sentit,ha destacat que el seu departament està aplicant el ‘fast track’ que la UE demana als estats per als fons europeus.El conseller ha admès que hi ha sectors econòmics en “alerta roja” i s’ha mostrat partidari d’intentar pactar una “reobertura intel·ligent” sense entrar en detalls de com hauria de ser.Davant la pregunta del diputat de Cs sobre si els autònoms que compleixen les condicions podran rebre els 2.000 euros abans d’acabar l’any, Tremosa ha respost que “els ajuts per als autònoms no han acabat i que l’any tampoc ho ha fet”. En aquest sentit, ha garantit que es faran “tots els esforços possibles”.