Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 912
La República

Tremosa assegura que “pràcticament” totes les universitats catalanes tancaran el 2020 amb dèficit zero

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat que “pràcticament totes les universitats catalanes” tancaran el 2020 amb dèficit zero. Ho ha dit durant l’acte de pressa de […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat que “pràcticament totes les universitats catalanes” tancaran el 2020 amb dèficit zero. Ho ha dit durant l’acte de pressa de possessió del nou rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia, on també ha indicat que això s’explica per la recuperació dels fons Feder i les aportacions extraordinàries de la Generalitat. El conseller ha destacat que això es produirà en un any de “caiguda històrica” del PIB i que s’haurà evitat que les universitats tinguin “un forat” com el de la crisi financera. Tot i això, ha reconegut que és “molt difícil” poder dotar econòmica el Pacte Nacional per la Societat del Coneixement “com mereix” per les “restriccions pressupostàries”.

Tremosa ha confiat que Catalunya podrà captar fons europeus que permetran afrontar les despeses de les universitats. En aquest sentit, ha dit que els fons europeus han de permetre “treure tensió” de la despesa corrent de les universitats i afrontar la situació en millors condicions.

Relacionats