Dissabte, 28 de Març de 2020 - Edició 611
La República

Treballadors d’una empresa subrogada d’eDreams es manifesten contra els acomiadaments de la plantilla

ACN Barcelona.-La plantilla d’IGT Solutions, empresa subrogada d’eDreams, s’ha manifestat aquest diumenge contra l’acomiadament de 18 persones i la suspensió de sou i feina durant seixanta dies a 22 més. […]

Avatar
Agències 16/02/2020

ACN Barcelona.-La plantilla d’IGT Solutions, empresa subrogada d’eDreams, s’ha manifestat aquest diumenge contra l’acomiadament de 18 persones i la suspensió de sou i feina durant seixanta dies a 22 més. Denuncien que aquestes mesures es prenen per haver fet vaga el passat 19 de desembre. De fet, el responsable sectorial de CCOO d’Agències de Viatges i afectat pels acomiadaments de l’empresa, Càssio Paz, ha assegurat que s’està produint “una clara vulneració dels drets fonamentals” i a “defensar els drets de les persones treballadores”. La concentració ha tingut lloc a l’Arc de Triomf de Barcelona, el punt d’arribada de la Mitja Marató, patrocinada per l’agència de viatges ‘online’.

El juny, eDreams va subrogar l’activitat d’atenció al client del centre de treball de la Zona Franca a l’empresa IGT. “La manca de voluntat empresarial per mantenir els acords signats i l’empitjorament de les condicions laborals van ser els motius de la mobilització del 19 de desembre a les instal·lacions d’eDreams”, va informar CCOO a través d’un comunicat. Segons Paz, “l’incompliment” de l’acord de garanties entre les parts va portar als treballadors a vaga. Arran dels acomiadaments i les sancions, els empleats afectats han presentat la impugnació en els terminis establerts i ara estan a l’espera d’una conciliació on “ambdues empreses puguin seure i dialogar per mantenir els drets als quals es van comprometre en el moment de la subrogació”. Dels empleats acomiadats, dotze són representants sindicats. Entre els afectats s’hi troben també els tretze integrants del Comitè d’empresa, set dels quals han estat acomiadats i cinc suspesos. En total, hi ha quaranta afectats d’una plantilla de 199 persones.Les persones afectades consideren que els acomiadaments i sancions responen a una estratègia de “deslocalització de la força de treball” cap a països “sense garanties socials”. “No permetrem que passi i que eDreams es renti les mans”, ha manifestat Paz.A partir del 18 de febrer, els empleats es mobilitzaran en punts turístics de la ciutat on està present eDreams perquè “l’empresa prengui consciència i rectifiqui”. Al març, faran també una concentració amb motiu del 8M perquè “moltes de les afectades són dones” a causa la feminització del sector d’atenció al client.

Relacionats