Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Treballadors d’IQOXE es concentren per reclamar un nou conveni que inclogui més personal per garantir la seguretat

ACN Tarragona / La Canonja.-Una cinquantena de persones, entre treballadors d’IQOXE i representants sindicals, s’han concentrat durant tres hores a les portes de l’empresa química aquest dimecres per reclamar un […]

Agències 17/03/2021

ACN Tarragona / La Canonja.-Una cinquantena de persones, entre treballadors d’IQOXE i representants sindicals, s’han concentrat durant tres hores a les portes de l’empresa química aquest dimecres per reclamar un nou conveni laboral. L’acord entre les parts va expirar a finals del 2018 i la ultraactivitat pactada aleshores s’acaba aquest 31 de març. Si no hi hagués acord, els nous treballadors es regirien pel conveni general de la indústria química, que segons els sindicats és pitjor. Tot i les darreres reunions i la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya fins ara no hi ha hagut pacte. Un dels motius de disputa és un increment de la plantilla que pels sindicats permetria garantir millor la seguretat. IQOXE ha dit que en la reunió de divendres farà una nova oferta.

Els treballadors han lamentat que tot i el canvi en la direcció el tarannà de la companyia és similar i no s’ha pogut arribar a un acord. “Si estem aquí és per alguna cosa. Continuen amb una essència immobilista, d’enquistament i d’enrocament”, ha assenyalat Fran Pizarro, president del comitè d’empresa d’IQOXE. Els empleats no entenen com és que si l’empresa s’ha compromès a anar més enllà del marc legal en qüestions tècniques relatives a la seguretat, no ho faci també a nivell de volum de plantilla. “És una posició que no és ni coherent, ni intel·ligent, ni beneficia ningú”, ha indicat el president del comitè. “Necessitem més personal. Els que estem a l’arena sabem què es cou. Les nostres demandes no són per fer soroll, són per garantir la seguretat dels treballadors i de la població”, ha remarcat Pizarro.Per la seva banda, Fernando Elvira, delegat d’UGT i expresident del comitè d’empresa, ha exposat que les reivindicacions “són de mínims”. “L’empresa ha de posar tots els mitjans necessaris perquè allò no torni a passar”, ha dit en referència a l’explosió del 14 de gener del 2020 que va causar la mort de tres persones. Les demandes també inclouen a qüestions salarials, ja que en aquest aspecte tampoc hi ha acord. En aquest sentit, la companyia va enviar un comunicat als empleats aquest dimarts en el qual afirmava que ha ofert un increment de sou del 2,5% referent a l’any 2019 i que està oberta a negociar les condicions per als anys 2021, 2022 i 2023. Per al 2020 no preveuen cap millora perquè afirmen van tenir unes pèrdues de 6 milions d’euros, a conseqüència del sinistre.”L’actual direcció ha mostrat i segueix mostrant el seu compromís amb la reconstrucció de la nostra empresa, el manteniment de tots els llocs de treball i la creació de nous llocs”, expressa el comunicat. A banda, en la nota també s’assegura que la companyia “mantindrà el seu full de ruta” pel què fa a la negociació i que en la reunió prevista per aquest divendres “realitzarà una nova oferta” als representants sindicals “amb l’objectiu d’arribar a un acord” respecte el conveni col·lectiu.