Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Treballadors de mercaderies i logística es concentraran al SIL en contra del “bloqueig” de les negociacions del conveni

ACN Barcelona.-Els treballadors de mercaderies i logística de Barcelona es concentraran demà a les portes del Saló de la Logística i la Manutenció SIL 2019 per protestar per la situació […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-Els treballadors de mercaderies i logística de Barcelona es concentraran demà a les portes del Saló de la Logística i la Manutenció SIL 2019 per protestar per la situació que viuen després de vuit anys sense conveni, segons ha informat UGT. El conveni col·lectiu del sector de transport per carretera i logística de la demarcació de Barcelona va finalitzar el 31 de desembre del 2010 i des de llavors “les patronals del sector, Trasncalit i UNO, s’han negat a negociar sistemàticament amb els representants dels treballadors”. Ara fa un any es van reemprendre les negociacions però el sindicat critica que les patronals les mantenen “bloquejades” per les exigències de màxims que fan.

Entre aquestes, exigeixen un increment de la flexibilitat amb l’increment de la jornada o amb un major percentatge de flexibilitat de la mateixa, establint l’ordinària de set dies a la setmana, “fent impossible la conciliació laboral i familiar”. En segon lloc, increments salarials “amb els que pretenen que la part social assumeixi la pèrdua total i absoluta dels increments del cost de vida dels darrers set anys i amb increments present i futurs que no compensarien aquesta pèrdua”.