Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Treballadors de les autopistes es concentren davant les oficines d’Abertis per reclamar un ERO “digne”

ACN Barcelona.-Treballadors de les autopistes s’han concentrat aquest dimarts davant les oficines d’Abertis a Barcelona per reclamar un ERO “digne”. Els empleats consideren que l’empresa “hauria de fer” més, davant […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Barcelona.-Treballadors de les autopistes s’han concentrat aquest dimarts davant les oficines d’Abertis a Barcelona per reclamar un ERO “digne”. Els empleats consideren que l’empresa “hauria de fer” més, davant una plantilla “molt envellida”, i reclamen millors condicions socio – econòmiques en l’expedient i plans específics per edats. Així mateix, demanen “responsabilitat social”, amb convenis d’acompanyament a la Seguretat Social per a majors de 50 anys; reestructuracions i recol·locacions dins el grup empresarial, amb possibilitats d’intercanvis i adhesió voluntària a l’ERO des de departaments subrogables, i un compromís de recontractació prioritària si l’empresa beneficiària de nous models d’explotació.

“Estem perplexos per les condicions de l’ERO d’extinció, perquè creiem que haurien de ser superiors”, afirma el coordinador d’Invicat, Jordi Claramunt. El representant dels treballadors ha recordat que una gran part de la plantilla supera els 25 anys d’antiguitat a l’empresa i ha afirmat que el 85% dels treballadors tenen més de 45 anys. En aquest sentit, ha assegurat que l’empresa els deixa amb una situació “molt complicada”, amb una inserció laboral “impossible” en un mercat “devastat” per la covid. Per aquest motiu, ha reclamat una millora de les condicions de l’ERO. Així mateix, Claramunt ha criticat la feina del sindicat majoritari, que ha acceptat les condicions plantejades per l’empresa. El coordinador d’Invicat ha assegurat que més del 51% de la plantilla rebutja aquest acord i ha recordat que celebraran un assemblea per fer una revocació parcial del comitè d’empresa i substituir els representants de CCOO.