Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Treballadors de busos urbans i interurbans es concentren davant l’AMB en contra les licitacions a la baixa

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Uns 150 treballadors de busos urbans i interurbans s’han concentrat aquest dimarts davant la seu de l’AMB a la Zona Franca per protestar contra les “licitacions a la baixa” que s’estan produint en diferents municipis de l’àrea metropolitana. “L’AMB és l’administració que treu més concursos públics sobre transport de viatgers per carretera i últimament ens trobem que a l’òrgan licitador només li importa una rebaixa econòmica del preu dels contractes per sobre de les condicions sociolaborals dels treballadors”, ha denunciat Juan José Pérez, d’UGT de Catalunya, que ha parlat de problemàtiques com “pèrdua de drets laborals, acomiadaments i doble escala salarial”, i també d’un seguit d’inconvenients per als usuaris de busos urbans i interurbans.

“Ja està passant al Baix Llobregat amb les últimes licitacions a l’antiga empresa Oliveras o a Mon, que no estan prestant el servei que oferien anteriorment”, ha posat d’exemple Pérez. “I això està perjudicant treballadors i usuaris amb menys cotxes disponibles, línies suprimides i autocars amb 20 anys d’antiguitat que entren a zones de baixes emissions i no podrien”, ha enumerat el responsable del sector de transport per carretera d’UGT de Catalunya. “Però aquí tothom mira cap a un altre costat”, ha etzibat Pérez.

Publicitat

<strong>Reunió amb Colau i vaga desconvocada</strong>

“Les empreses que respecten els serveis assignats i les condicions laborals perden els concursos davant els operadors que ofereixen el servei un 30 o 40% més barat, ja que saben que després no els passa res per no complir. És així de senzill”, ha reflexionat en veu alta el responsable d’UGT de Catalunya. El sindicat s’ha concentrat a la seu de l’AMB coincidint amb el plenari de l’entitat, amb els 90 consellers i els 36 alcaldes metropolitans. “La idea era explicar-los el que estan generant amb les licitacions que atorguen”, ha puntualitzat Pérez, que juntament amb altres representants sindicals ha estat rebut per la presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

“Ha estat molt receptiva i d’alguna manera ens ha reconegut que no tenia tota la informació sobre les adjudicacions”, ha comentat el responsable del sector de transport per carretera d’UGT de Catalunya. “Ens ha demanat un informe complet amb totes les incidències, que li farem arribar en breu, i nosaltres també li hem reclamat que totes les licitacions pendents es revisin des d’un punt de vista socialment responsable”, ha afegit Pérez. “La propera és la de l’Hospitalet de Llobregat, però després toca el Barcelonès Nord i Terrassa. Aniran sortint una rere l’altra”, ha apuntat el representant d’UGT de Catalunya.

De fet, el sindicat ja va desconvocar ahir la vaga prevista per aquest dimarts 29 de novembre als busos urbans i interurbans de l’àrea metropolitana com un “gest de bona voluntat” davant els avenços amb les administracions implicades. “Ja ens hem reunit amb Treball i Afers Socials, també amb Mobilitat, i properament ho farem amb Economia i Ensenyament. Per això hem desconvocat l’aturada”, ha conclòs Pérez.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió