Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Treballadors d’Autopistes reclamen millores en les condicions de l’ERO i apel·len a la “responsabilitat” de l’empresa

ACN Barcelona.-Una vintena de treballadors s’han concentrat aquest dimarts davant les oficines d’Autopistes a Barcelona per reclamar millores en les condicions de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció i han […]

Avatar
Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-Una vintena de treballadors s’han concentrat aquest dimarts davant les oficines d’Autopistes a Barcelona per reclamar millores en les condicions de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció i han apel·lat a la “responsabilitat social i la proporcionalitat econòmica” de l’empresa. En concret, els empleats demanen apujar la base d’indemnitzacions, rebaixar l’edat d’acompanyament del conveni especial amb la Seguretat Social, fer una política “efectiva” de recol·locacions dins el grup i assegurar garanties de futur de cara a la implantació de nous models de peatge. Aquest dimarts comencen les negociacions de l’ERO i la previsió és que sigui una trobada de caràcter tècnic.

Actualment, les condicions pactades corresponen a un acomiadament improcedent. “Voldríem anar més enllà, perquè entenem que està a l’abast de l’empresa. A més, els treballadors són un col·lectiu molt envellit, amb molta antiguitat i perspectives de futur complicades en un mercat laboral ensorrat”, ha assegurat el coordinador d’Invicat, Jordi Claramunt. Claramunt també ha reclamat a les administracions “posar fil a l’agulla” i concretar garanties per a una recol·locació dels empleats afectats en un futur. “Hi haurà un nou model de peatge, que comptin amb nosaltres”, ha demanat. El representant dels empleats de l’empresa ha assegurat que les administracions “han deixat caure el sector” i s’ho han “mirat de reüll”. L’ERO de l’empresa afecta 348 treballadors de les autopistes AP-7, AP-2, C-31, C-32 i C-33 vinculats als peatges i altres serveis centrals i / o de suport. L’empresa ha justificat aquesta decisió per la finalització el pròxim 31 d’agost del contracte de concessió d’aquestes vides de pagament i la seva reversió a l’administració.