Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Treball celebra el quart mes de descens de l’atur: “Podem començar a parlar de consolidació de l’activitat econòmica”

ACN Barcelona.-El Departament d’Empresa i Treball entoma amb “moderat optimisme” el quart mes de descens consecutiu del nombre d’aturats a Catalunya i celebra que el juny s’hagi tancat amb 35.955 […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Barcelona.-El Departament d’Empresa i Treball entoma amb “moderat optimisme” el quart mes de descens consecutiu del nombre d’aturats a Catalunya i celebra que el juny s’hagi tancat amb 35.955 desocupats menys, la reducció mensual més elevada de la sèrie històrica. “Podem començar a parlar de consolidació de l’activitat econòmica”, ha assegurat el secretari de Treball, Enric Vinaixa, en una roda de premsa aquest divendres en la qual ha celebrat els cinc mesos de creixement de l’afiliació, amb un repunt anual del 4,6% que no es veia des del 2006. En aquest sentit, el secretari de Treball no ha descartat que Catalunya pugui assolir els nivells de desocupats previs a la pandèmia un cop passat l’estiu.

Segons Vinaixa, el procés de vacunació massiu que s’ha obert recentment a la població jove farà de “dic de contenció” i minimitzarà l’impacte dels brots en el mercat laboral. En aquest sentit, les perspectives laborals del Govern de cara a l’estiu són “millors” que les de l’any passat i la recuperació dependrà de “com es vagi consolidant el model turístic”. Tot i això, el secretari de Treball ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania davant del nou pic de contagis de covid-19. “Encara estem en una pandèmia”, ha recordat.