Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Treball admet que seria “una catàstrofe” que no s’aprovin els pressupostos catalans del 2020

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern ha admès que seria una “catàstrofe des d’un punt de vista operatiu” que no s’aprovés el projecte de pressupostos […]

Avatar
Agències 28/01/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern ha admès que seria una “catàstrofe des d’un punt de vista operatiu” que no s’aprovés el projecte de pressupostos catalans pel 2020 i, per tant, es tornessin a prorrogar els comptes del 2017. En una roda de premsa, el secretari de Treball, Josep Ginesta, ha assegurat que les mancances pressupostàries de la Generalitat són “grandioses” i això “dificulta moltíssim” la capacitat dels Departaments de respondre a les seves obligacions, especialment en aquelles conselleries amb un creixement de despesa més alt. “Des d’un punt de vista operatiu sense pressupostos és inviable, és impracticable i, per tant, seria una catàstrofe. I ho seria pel conjunt del país”, ha lamentat.

El republicà ha aprofitat per defensar els projecte de pressupostos pactats amb Catalunya En Comú Podem i per contestar les queixes del president de Pimec, Josep González, que ha assegurat que els comptes catalans són més “industrials que socials”. Segons Ginesta, cada vegada és més difícil “distingir entre uns pressupostos socials i industrials”, ja que les injeccions de recursos públics al sector sanitari, educatiu o d’afers socials acaben revertint “d’una manera molt positiva” en l’economia.”No m’atreviria a dir que uns pressupostos que tenen una lectura molt social no acabin revertint en una economia de qualitat, dinàmica i que generi molts llocs de treball”, ha apuntat abans d’afegir que el tercer sector “genera centenars de milers de llocs de treball”.