Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Traslladen dotze pacients a l’alberg de Tremp per alliberar llits de l’Hospital Comarcal del Pallars

ACN Tremp.-Quatre ambulàncies han traslladat aquest dilluns dotze pacients de l’àrea sociosanitària de l’Hospital Comarcal del Pallars a l’Alberg de Tremp per alliberar espais del centre sanitari. L’objectiu és poder […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Tremp.-Quatre ambulàncies han traslladat aquest dilluns dotze pacients de l’àrea sociosanitària de l’Hospital Comarcal del Pallars a l’Alberg de Tremp per alliberar espais del centre sanitari. L’objectiu és poder atendre els pacients aguts de forma més satisfactòria en les properes onades de coronavirus, i separar els pacients del sociosanitari dels malalts de covid-19. L’alberg s’ha adaptat per poder acollir fins a 18 pacient que s’aniran traslladant de manera progressiva. Salut ha dit que es tracta d’una acció planificada des de fa temps i que no té cap connexió amb el brot de la residència de Tremp, que continua actiu amb 101 residents i 43 professionals positius, i que ja ha registrat 34 morts.

Salut assegura que des de l’agost estava preparant l’alberg, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tremp i l’Agència Catalana de la Joventut, i en les últimes setmanes s’han fet treballs per adaptar-lo i poder-hi acollir les 18 places del sociosanitari.Els treballs han consistit a adequar la planta baixa per ubicar-hi les habitacions dels pacients donat que a la primera planta on hi ha les habitacions era complicat i costós.El director de l’alberg, Manel Muñoz, ha explicat que des de l’alberg s’encarregaran de servir l’esmorzar i el berenar als pacients i el dinar i sopar el traslladaran des de l’Hospital.Pel que fa a la cura dels pacients s’ha traslladat un equip de metge, infermers i zeladors a l’alberg que fins a la primavera es preveu que funcioni com alberg-hospital.