Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Traslladen a l’Hotel Segle XX de Tremp 4 pacients de l’Hospital del Pallars per acabar-se de recuperar del covid-19

ACN Tremp.-Salut ha traslladat aquest dijous els quatre primers pacients amb coronavirus de l’Hospital del Pallars a l’Hotel Segle XX de Tremp. Són persones que ja tenen l’alta hospitalària però […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Tremp.-Salut ha traslladat aquest dijous els quatre primers pacients amb coronavirus de l’Hospital del Pallars a l’Hotel Segle XX de Tremp. Són persones que ja tenen l’alta hospitalària però que encara han d’estar aïllades uns dies per no propagar el covid-19. Segons ha explicat l’alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, es tracta de pacients que “no necessiten una intervenció mèdica tant directa com els greus” i amb el trasllat es pretén alliberar espai del centre hospitalari. A l’Hotel se’n farà càrrec personal sociosanitari que ha estat contractat pel Departament. És el segon hotel de la capital del Jussà que s’ha reconvertit per acollir malalts, ja que l’Hotel Alegret ja fa 15 dies que n’acull amb altres patologies de llarga durada.

Segons ha explicat Cases, l’Ajuntament de Tremp s’encarregarà, com ja fa amb els pacients de l’Hotel Alegret, de portar el dinar i recollir els plats així com també de fer la recollida de la roba bruta. El mateix consistori ha gestionat la borsa de treball i ha enviat tots els currículums recollits a Salut que ha estat qui finalment ha fet la contractació del personal sociosanitari. A l’Hotel Segle XX hi estaran treballant administratius, personal de neteja i auxiliars de clínica. De moment hi haurà 4 pacients amb coronavirus que han rebut l’alta hospitalària però si cal, l’equipament en podria acollir més per continuar alliberant espai de l’Hospital del Pallars.Cases ha volgut remarcar que s’han posat a disposició de Salut “pel que calgui” i ha afegit que quan tota aquesta situació hagi passat, caldrà fer un recull de tota la gent que ha col·laborat, des dels propietaris dels hotels als que volen aportar material i recursos.