Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Traslladaran més de 160 persones de residències de gent gran de Barcelona i àrea metropolitana a tres hotels

ACN Barcelona.-Durant el cap de setmana es traslladaran més de 160 persones de residències de gent gran de Barcelona i l’àrea metropolitana a tres hotels de la capital catalana i […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-Durant el cap de setmana es traslladaran més de 160 persones de residències de gent gran de Barcelona i l’àrea metropolitana a tres hotels de la capital catalana i rodalies, segons ha informat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat un pla d’acció ràpid davant l’elevat nombre de positius i de morts per coronavirus en aquest àmbit. La pròpia alcaldessa, Ada Colau, ha remarcat que una de cada quatre morts a la ciutat procedeixen de residències de gent gran, i més de la meitat de centres tenen algun positiu com a mínim.

Treball, Afers Socials i Famílies ha especificat que els 160 afectats per la mesura són residents de 16 centres -principalment petits, de Barcelona i que es troben en una situació prioritària d’alerta sanitària- que seran reallotjats en tres hotels de la capital catalana i de l’Àrea Metropolitana. Allà rebran suport dels centres d’atenció primària de referència i els recursos sanitaris que aquests activin.Des del Departament s’indica que es treuen les persones malaltes o amb simptomatologia dels centres que no poden garantir l’aïllament correcte. D’aquesta manera es persegueix millorar la seva atenció sanitària i evitar el possible contagi d’altres residents.A banda, des del Departament s’anuncia que ja es treballa per planificar accions com aquesta en d’altres punts de Catalunya que ho requereixin. I s’afegeix, en aquest sentit, que dimarts ja es va posar en marxa un operatiu similar a la Casa del Mar de Barcelona, on s’han reubicat 25 persones amb discapacitat amb símptomes de covid-19 procedents de residències i llars residències.