Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Trapero agraeix per carta als mossos la labor durant el judici del 17-A: “Podem sentir-nos orgullosos de la tasca feta”

ACN Barcelona.-El major dels Mossos Josep Lluís Trapero ha enviat una carta als mossos per agrair-los la feina feta durant els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils i durant […]

Agències 28/05/2021

ACN Barcelona.-El major dels Mossos Josep Lluís Trapero ha enviat una carta als mossos per agrair-los la feina feta durant els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils i durant el judici posterior. “Gairebé quatre anys després d’aquells terribles atemptats, des del record i el respecte a les víctimes i als seus familiars, podem sentir-nos orgullosos de la tasca realitzada”, diu a la missiva. Un dia després que es conegués la sentència pels atemptats, Trapero destaca “la qualitat de les declaracions” de tots els agents que van testificar i la coordinació feta pel Servei d’Assessorament Jurídic. Afegeix que “la professionalitat i la dedicació” han estat “un factor clau que ha permès la càrrega de prova necessària per assolir les condemnes imposades”.

El major recorda que des del primer moment els agents “van dur a terme una feina excepcional per desactivar l’amenaça i protegir les persones”. Destaca també tota la feina d’investigació i la feina durant el judici, així com la coordinació feta pel Servei d’Assessorament Jurídic de la Direcció General de la Policia. Trapero afirma que l’actuació dels agents de seguretat ciutadana a Barcelona, Cambrils i Subirats l’estiu del 2017 va ser “ràpida i valenta” i va permetre “evitar que hi hagués més víctimes”. “En aquells moments de pors i desconcerts, mossos i mosses vam ser un referent confiable i de suport”, assegura, al mateix temps que destaca la feina feta per l’àrea de comunicació. Agraeix també la “professionalitat i dedicació” dels especialistes de la Comissaria General d’Informació i de la resta de serveis especialitzats dels cos en les gestions posteriors a la investigació. A més, afirma que la coordinació amb altres òrgans, com la fiscalia de l’Audiència Nacional i el jutjat central d’instrucció número 4, ha estat “molt intensa” i s’ha comptat també amb la col·laboració d’altres cossos policials i de serveis externs. Trapero agraeix també la intensa labor feta per coordinar el desplaçament a Madrid de prop de 300 membres del cos durant els més de dos mesos que va durar el judici. El major finalitza la missiva reiterant “el compromís en la salvaguarda de la llibertat i la seguretat dels conciutadans i conciutadanes”.