Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Transports diu que les autonomies hauran d’avaluar l’impacte de la sentència del TJUE en les autoritzacions de VTC

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Ministeri de Transports ha afirmat que “seran les mateixes comunitats autònomes les que hauran d’avaluar l’impacte” de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) perquè la concessió de llicències urbanes no és competència estatal. Fonts del departament encapçalat per Raquel Sánchez han apuntat que seran elles les que hauran de valorar com afecta la resolució a les autoritzacions d’àmbit autonòmic i “la necessitat, o no, dels seus propis canvis normatius”. El govern espanyol ha mostrat “respecte” pel pronunciament i ha recordat que l’Estat té competència en les llicències que s’usen per operar en l’àmbit interurbà, que no poden operar en l’urbà.

En aquest sentit, el govern espanyol diu que aplicarà en l’àmbit de les seves competències el marc normatiu de la Unió Europea, però remarca que la sentència està centrada en el reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre llicències urbanes.

Publicitat

Les mateixes fonts també subratllen que la sentència diu que el TJUE posa en qüestió limitar l’emissió de noves llicències només “si no està degudament justificat amb criteris objectius tal com s’entén en el marc normatiu comunitari”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió