Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Trànsit preveu la sortida de més de mig milió de vehicles de Barcelona pel cap de setmana de tres dies

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit posen en marxa aquest divendres a les 3 de la tarda un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit posen en marxa aquest divendres a les 3 de la tarda un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Segona Pasqua, dilluns que ve, que se celebra a Barcelona i altres ciutats de l’entorn. Es preveu que surtin entre divendres tarda i dissabte al matí entre 524.000 i 535.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, xifres similars a les d’abans de la pandèmia. Dilluns a partir de les 12 del migdia es preveu el retorn de 318.000 a 325.000 vehicles. Uns 1.400 mossos faran uns 1.200 controls de drogo-alcoholèmia, distraccions, seguretat passiva, velocitat, motos i camions.

Les principals complicacions viàries es preveuen divendres de 14 a 22 hores i dissabte de 10 a 15 hores, diumenge de 17 a 22 hores i dilluns de 16 a 22 hores, sobretot en direcció a la costa i la muntanya, especialment a les autovies del Baix Llobregat, l’AP-7 entre Vilafranca del Penedès i La Roca del Vallès, la C-17 a Parets del Vallès, la C-33, la C-65 i la C-35 a Llagostera, la C-31 a Santa Cristina d’Aro, la C-55, la C-58, la N-340, la C-15 a Vilanova i la Geltrú, la N-II a Tordera i l’accés a Andorra.Per fer el trànsit més fluid es prendran diverses mesures en uns 90 quilòmetres, com la cancel·lació del carril ràpid a la C-16 al Berguedà, l’obertura del carril Bus-VAO de la C-58, els canvis de prioritat en algunes rotondes i carreteres, i carrils en sentit contrari a l’AP-7 i a la C-32 de Gavà fins a Barcelona. També hi haurà un helicòpter i una avioneta de seguiment, a més de desenes d’operaris i equips de senyalització.Es tracta de la primera operació especial de mobilitat des de la fi de l’estat d’alarma i la relaxació de les restriccions a la restauració, i durarà fins dilluns a les 24 hores. Aquest festiu suposa un cap de setmana de tres dies per a bona part de la població que treballa en localitats com, a banda de la capital, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Esplugues, el Prat, Sant Feliu, Viladecans, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Rubí, Barberà del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat.El cap de setmana de bon temps fa preveure una important circulació de motos i bicicletes. Dels 40 morts en accidents de trànsit aquest any, 14 eren motoristes, 9 més que l’any passat. A més, sis dels últims set motoristes morts van accidentar-se en cap de setmana. Per això, Trànsit demana als conductors de la resta de vehicles que circulin amb precaució i a motociclistes i ciclistes que adoptin mesures d’autoprotecció i siguin conscients de la seva fragilitat.